Duel začal netradičně, nejprve Brodek přijel do Medlova pozdě, takže se začalo o dvacet minut později, následně přišel ošklivý moment.

Brankář Brodku David Šarman podrážkou knokautoval medlovského útočníka Patrika Kasala, když jej v souboji trefil na hrudník. Střet hodně připomínal známý zákrok na slavistického brankáře Ondřeje Koláře při zápase Evropské ligy v Glasgow proti tamním Rangers, po kterém musel nosit helmu…

Video: Faul (0:15)

Zdroj: Youtube

Tehdejší hříšník Kemar Roofe vyfasoval stopku na čtyři zápasy. Šarman naštěstí od anglického fotbalisty svého protivníka netrefil do hlavy.

Disciplinární komise KFS Olomouc Šarmanovi pozastavila činnost pouze na jedno utkání. Důvod? Popis situace rozhodčím Miroslaveem Konečným v zápise o utkání, který ji kvalifikoval jako zmaření zjevné brankové příležitosti, nikoliv surovou hru, za kterou by pravděpodobně přišel vyšší trest.

Popis situace, po které následovala červená karta pro Davida Šarmana v zápis o utkání.Popis situace, po které následovala červená karta pro Davida Šarmana v zápis o utkání.Zdroj: FAČR

„Za zjevné zmaření brankové příležitosti je možné udělit jen důtku nebo také jeden zápas, protože to spadá v disciplinárním řádu do §43/1. Hranice trestů, jaké je možné udělit, jsou potom jasně dané. Většinou v tomto případě dáváme jeden zápas,“ řekl sekretář KFS Olomouc Pavel Peřina.

FK Medlov - FK Brodek u Přerova 6:1
VIDEO: Likvidační faul a opožděný začátek. Medlov dal Brodku šestku

A ač také na videu, které je k dispozici, vypadá zákrok dost hrozivě, tak k tomu komise nepřihlíží. „Pokud nepodá žádný klub protest, tak vycházíme z toho, co je uvedeno v zápise a disciplinární komise nemá důvod sledovat video. Pokud protest některý z klubu podá, tak si video vyžádáme,“ pokračoval Peřina.

Disciplinární komise tak rozhodovala podle rozmezí trestů, jenž je podle disciplinárního řádu možné za přestupek spadající do §43/1 udělit a právě v tomto rozmezí je i trest na jeden zápas.