„Hráli jsme dobře ve středu pole a kluci nebyli vůbec špatní. Určitě nás to stmelí a budeme lepší,“ hodnotí jedenadvacetiletý rodák z anglického Brentu.

Poprvé jste nastoupil v dresu Znojma v přípravném utkání proti Baníku Ostrava. Až proti Pardubicím jste však poznal na vlastní kůži druhou nejvyšší českou soutěž. Dokážete porovnat oba zápasy? Přeci jen Baník hraje o patro výš.

Utkání s Baníkem pro nás bylo výborným testem. V 89. minutě jsme sice dostali gól, ale jinak se jednalo o velice výživný souboj. A právě takové momenty dělají fotbal napínavým. Bohužel proti Pardubicím jsme občas ztratili koncentraci a udělali pár chyb. Je jedno, jestli je to přátelské utkání nebo soutěž. Hlavní je předvést na hřišti pozitivní hru a skórovat.

Co říkáte na atmosféru, která panuje na znojemském stadionu?

Zatím jsem nastoupil pouze dvakrát. Nejde srovnávat Baník a Znojmo. Ostrava má větší stadion i fanouškovskou základnu. Ve Znojmě je to více domácké. Jsem rád za všechny fanoušky. Přijdou, podporují nás a vlévají nám pozitivní energii do žil.

Jste odchovanec Arsenalu, hrál jste za West Ham nebo Hannover 96 II. Cítíte rozdíl mezi nimi a Znojmem?

Samozřejmě. Zmíněné kluby jsou zkrátka větší a taky bohatší. Ale Znojmo mi dalo šanci hrát velice konkurenceschopný fotbal, za což chci poděkovat. Není totiž důležité, jak je klub velký. Mým cílem je hlavně dobře hrát a pomoci týmu skórovat. Moc toho v životě nepotřebuji. Pouze trénovat a zdravě jíst. A tady mám výborné podmínky.Fotbalista Jordan Antonia Brown (uprostřed).Zdroj: archiv 1. SC Znojmo

Takže žádný „wow efekt“ se po příchodu na Moravu nekonal?

Ani ne. Ve svém životě jsem navštívil, ať už v roli hosta nebo domácího hráče, spoustu klubů a vždy vnímám pouze určité věci. Zajímám se o kabiny, trávník a většinou si řeknu: „OK, není to tu zlé.“ Ani tady jsem neměl špatné pocity. Máme kvalitní kabiny i trávník. To jsou podle mě důležité věci, které ovlivňují hru.

Už jste vyzkoušel slavné znojemské okurky a víno?

Jasně. Obojí chutná dobře.

Sedl jste si lidsky i s ostatními hráči?

Ano. Každý se směje, avšak pokud je čas chovat se seriózně, vystupujeme tak. Každý den spolu trénujeme a s nikým nemám problém. Všichni mi pomáhají, jak jen to jde. Nemůžu říct na nikoho nic špatného. Jsem zde krátce a opravdu mi všichni sedli. I trenér Leoš Kalvoda.

Co si přejete do příštího zápasu proti Táborsku, který hrajete v neděli?

Jedná se o klíčové utkání. Určitě musíme eliminovat naše chyby v koncovce a snažit se vstřelit gól. Když to dodržíme a budeme pilně trénovat, tak se výsledek zápasu ubere správným směrem.

LUBOMÍR BUDNÝ

Fotbalová anketa k výročí 100 let od založení Československa
ANKETA: Kteří fotbalisté by teď hráli za Československo?