„Tři body pro nás jsou zasloužené, zahráli jsme velice dobře, byť jsme měli velké problémy se sestavou. Zápas jsme dohrávali v devíti, ale obě červené byly hodně přísné. Rozhodčí, a to na obě strany, zápas vůbec nezvládl. Je to pro nás velká komplikace, protože opět budeme muset improvizovat v sestavě, což se v podstatě děje od začátku sezony,“ řekl trenér Herálce Jiří Skála.

DOMA NEZAVÁHALI

Ve východní skupině téže soutěže si doma rezerva Žďáru poradila s nebezpečnými Rapoticemi 3:1. „Poslední dobou nás trápí začátky zápasů, to se stalo i tentokrát. Navíc jsme neproměnili pět šest stoprocentních tutovek. Hosté také měli nějaké šance, ale naše vítězství mohlo být i mnohem výraznější. Jediným stínem zápasu je svalové zranění Kunstmüllera,“ hodnotil duel kouč Žďáru Ladislav Jun.

Na cenné tři body dosáhli hráči Moravce. Ke zdolání Jemnicka jim stačila jediná branka hned zkraje utkání.
„Po celých devadesát minut hosté byli lepším týmem, ale prakticky žádnou vyloženou příležitost, kromě situace z úvodní minuty, si nevytvořili, hráli jen po šestnáctku. Naopak my jsme hráli kompaktně, hráči nic nevypustili. Určitě jsou to pro nás cenné tři body, Jemnicko hrálo podstatně lépe než v minulé sezoně, mají svoji kvalitu, o to více nás vítězství těší,“ pochvaloval si lodivod Moravce Lukáš Broža.

ŠLÁGR ROZHODL BERAN

Jednoznačným tahákem 7. kola I. B třídy – skupiny B byl souboj vedoucího Měřína s druhým Velkým Beranovem. Za stavu 2:2 se zdálo, že se oba soupeři rozejdou smírně, v poslední minutě však volej Berana zajistil měřínské Jiskře dva body navíc. „Hráči Beranova se na nás dobře nachystali, hráli nakopávané balony na šikovného Ganzwohla, který nás zlobil. Asi by tomu utkání více slušela remíza, ale k nám se přiklonilo štěstí. Před slušnou návštěvou, protože utkání má nádech derby, se hrálo nahoru dolů, divákům se to určitě muselo líbit,“ usmíval se kormidelník Měřína Karel Kružík.

V malém okresním derby se v neděli utkali fotbalisté Nedvědice a Bohdalova. V bojovném utkání, které příliš fotbalové krásy nenabídlo, se body po remíze 1:1 dělily. „Troufnu si říci, že jsme proti Bohdalovu podali asi nejhorší výkon v celém letošním roce. Spousta zkažených přihrávek, navíc jsme se podřídili hře soupeře, který převážně nakopával dlouhé balony, což není náš styl hry. Místo kombinační hry bylo z obou stran k vidění spíše spoustu osobních soubojů a tvrdých zákroků. Tentokrát jsme si vyhrát opravdu nezasloužili,“ sympaticky po utkání přiznal nepříliš spokojený trenér nedvědického SK Pernštejn Vratislav Kostelán.

Fotbalisté Bystřice nad Pernštejnem (v červeném).
Bystřice v přestřelce selhala, Nová Ves se zvedá