Dukovany, rezerva Žďáru, Kouty, Jemnicko a nebo Želetava. Tak tahle pětka byla v minulém ročníku nahoře, a tak nějak se počítá, že by tomu mělo být i letos. „Ambice jsou hrát hlavně atraktivní fotbal, aby to bavilo lidi i nás hráče. To je celé. Na postup se nesoustředíme, ale kdyby šance byla, asi by se tomu Dukovany nebránily,“ říká tahoun týmu Ivo Koníř.

A přibyly další silné týmy. Ze skupiny A přišly druhý Dobronín a třetí Herálec! „Nám ale odešli Zamazal, Svoboda a Chramosta. To je citelný zásah a bude těžké se s tím vyrovnat. Vůbec nevíme, co nás v téhle skupině bude čekat,“ zůstává na zemi kouč Dobronína Jan Chramosta.

Dost se očekává i od Želetavy, která v předkole MOL Cupu potrápila divizní Tasovice. Ty si postup do další fáze vystřílely až v prodloužení! „Myslíme na to, že bychom se rádi poprali o medailové příčky. Ambiciozní cíl je skončit do třetího místa, ale to ovlivní hodně faktorů. Myslím, že letos bude tato třída silná a pro nás to bude výzva, my se na to těšíme,“ říká želetavský předseda Václav Novák.

Barokní malby jsou zhruba dvě stě let staré.
Oprava domu odhalila barokní malby na stropě

Dlouhá léta platili fotbalisté Měřína za korunního prince I. B třídy skupiny B. Až letos se Jiskra dočkala. „V I. A třídě chceme především těžit z nováčkovské euforie. Věřím, že máme dostatečně kvalitní, ale také široký kádr, s nímž bychom měli hrát střed tabulky. Tak, jako každý nováček, i my se chceme v první řadě vyhnout záchranářským starostem,“ řekl kouč Jiskry Karel Kružík.

Premiéra ve druhé nejvyšší krajské soutěži čeká i Počítky, které si postup za vítězným Měřínem zajistily z druhého místa. SK Transformátor oslavil už druhý postup v řadě.