V předešlých letech měl rezervní celek třetiligového áčka v první polovině ročníku výsledkové výkyvy. Jistotu setrvání v soutěži tak musel honit až na jaře. Letos to vypadá, že se tento scénář opakovat nebude.

„Tak jako každý rok, i letos jsme plánovali hrát v klidném středu tabulky. Chtěl jsem získat alespoň dvanáct či třináct bodů, s šestnácti proto určitě panuje spokojenost. Nakonec jich mohlo být i víc, protože herně jsme, až na zápas v Pelhřimově, byli všem týmům vyrovnaným soupeřem,“ zdůraznil Munduch.

Přitom opět pracoval s extrémně mladým kádrem, většina hráčů zkušenosti s dospělým fotbalem teprve získává a učí se. Ukázalo se však, že to pokaždé nemusí být na škodu, dravé mládí totiž bylo prakticky pro každého protivníka těžko zdolatelným soustem.

„Tak, jako u každého béčka, i my dáváme šanci především našim mladým hráčům. Náš věkový průměr je kolem devatenácti let, pokud jsme tedy nenasadili hráče z třetiligového áčka. Největší progres na podzim udělal zřejmě gólman Adam Dubec, který ve svých osmnácti letech patří k tomu nejlepšímu, co krajský přebor mezi třemi tyčemi nabízí. Často nás podržel spoustou výborných zákroků, díky tomu už proto naskočil také do sestavy áčka. Zmínit bych ovšem mohl i další dva či tři hráče, kteří před sebou mají poměrně slibnou budoucnost, ale ty bych nechtěl jmenovat. Věřím, že to v dalších letech ve fotbale dotáhnou co nejvýše,“ přeje si lodivod velkomeziříčské rezervy.

Tradičně silnější byli jeho svěřenci na domácí půdě, kde často využívali posil z A týmu. V závěru se však rozkoukali i na hřištích soupeřů, odkud dokázali přivézt cenných šest bodů.

„Je to především díky tomu, že zdravé jádro mužstva hraje v tomto celku od sedmnácti let. Ven už proto nejezdíme na zkušenou, ale umíme si ty zápasy uhrát takticky. Typickým příkladem byl zápas v Okříškách, kde jsme sice vedli jako první, ale domácí zápas otočili. To nás však nepoložilo a utkání jsme dovedli k výhře 5:3. I na tom je vidět, že někteří kluci už úroveň krajského přeboru přerostli,“ domnívá se Petr Munduch.

Podle jeho slov se prý úroveň soutěže oproti předcházejícím ročníkům tolik nezměnila. To v podstatě dosvědčuje také pohled na tabulku, přeboru již delší dobu chybí absolutní špička tabulky.

„Oproti loňsku mi přijde soutěž ještě více vyrovnaná, bodové rozdíly mezi jednotlivými mužstvy nejsou příliš velké. Ani Košetice s Přibyslaví, tedy kluby, které už mají na posledních dvou místech tabulky nezanedbatelnou bodovou ztrátu, nehrají vůbec špatně. V našich vzájemných zápasech podaly dobré výkony, proto bych je pro jarní odvety ještě v žádném případě neodepisoval,“ sdělil svůj názor lodivod béčka Velkého Meziříčí, který plánuje dát v zimní přípravě prostor dalším šikovným dorostencům..
„V zimě s námi bude kompletně trénovat dorazový ročník dorostu, který bude dostávat šanci asi i na jaře. Cíl pro jaro je jasný, rychle udělat potřebné body k jistotě záchrany a pak dávat příležitost co největšímu počtu mladých hráčů,“ nepřekvapil odpovědí Munduch.

Velké Meziříčí B

CELKEM – 11. místo, 16 bodů: 5 výher – 1 remíza – 7 proher, celkové skóre 22:23.
DOMA – 10 bodů: 3 – 1 – 2, 11:7 (8. místo v podzimní tabulce).
VENKU – 6 bodů: 2 – 0 – 5, 11:16 (9. místo v podzimní tabulce).

Střelci týmu:

4 – Daniel Krčál, Matyáš Pech, Václav Crkal
2 – Radek Matulka, Martin Puža, Jaroslav Dufek
1 – Eduard Smejkal, Jiří Polanský, Vojtěch Pavelec, Filip Mužátko