Hráči FC Žďas, třetí celek tabulky, zavítali na stadion šestého Lanžhota. A prakticky po celých devadesát minut tahali za kratší konec provazu. Vysoká prohra 0:4 byla jen logickým vyústěním toho, co se na hřišti odehrávalo.

„Lanžhot byl po všech stránkách jasně lepším týmem, musím uznat, že vyhrál naprosto zaslouženě. Ve slepované sestavě, kdy nám chyběli čtyři maturanti a dva zranění hráči, to ale bylo nesmírně těžké,“ připomněl asistent trenéra Žďáru Václav Pohanka, který však své ovečky nechtěl nikterak omlouvat.

„I v tomto neúplném složení jsme si s utkáním ale měli poradit mnohem lépe. Na druhou stranu ovšem hráči z béčka určitě nepropadli, na kvalitního soupeře to však prostě nestačilo,“ dodal Pohanka.

Totální výpadek

Úplně stejně dopadli v neděli na půdě Tasovic fotbalisté Velké Bíteše. Jejich trenér Marek Zúbek byl hodně rozezlený především z výkonu, jakým se tým prezentoval v úvodních pětačtyřiceti minutách hry.

„První poločas byl z naší strany absolutně bez nasazení a pracovitosti, naštěstí jsme inkasovali pouze jednou. Paradoxně ten druhý byl od nás mnohem lepší, ale dostali jsme další tři branky a bylo po zápase,“ popisoval průběh utkání kouč Velké Bíteše.

Nebylo to přitom poprvé, kdy jeho svěřenci selhali na hřišti soupeře. „Není možné, aby hráči přistoupili k zápasu jakoby bez zájmu, poté se už těžko něco dohání. Naše výkony doma a venku jsou jako den a noc, netuším kde je problém, budeme si to muset rozebrat,“ říká Zúbek.

Trenér Vrchoviny Richard Zeman nemohl být s výsledkem utkání v Otrokovicích spokojený.
Vrchovina musí dál bojovat