Velká Bíteš nenavázala na předchozí sympatická vystoupení a z Břeclavi se vrátila s prázdnou po prohře 1:4. Více než samotný výsledek mrzel kouče Libora Danihelku způsob, jakým k němu došlo. „Zdálo se mi, že pod dojmem dobrých výsledků z předchozích zápasů si hráči asi mysleli, že to tentokrát přijde samo. Předtím jsme proti soupeřům velice dobré kvality skutečně bojovali, kdežto nyní jsme to proti hratelnému týmu doslova odchodili,“ mračil se po utkání zkušený kormidelník, jehož trápily především zbytečné hrubky jeho oveček.

„Nechci nikterak snižovat kvality fotbalistů Břeclavi, ale celky, na které jsme narazili v předchozím průběhu sezony, byly rozhodně lepší. Na nás ovšem tentokrát stačily jen důraz a běhání. Hráči tomu musí jít naproti mnohem více. Je to pro mě zklamání, samozřejmě nečekám, že vyhrajeme všechny zápasy v ročníku, ale nemůžeme prohrát takovým způsobem. Nelze vyrábět takové individuální chyby a ještě nebojovat,“ doplnil Danihelka.

BOD DÍKY ZÁVĚRU

Výrazně lépe si vedli fotbalisté FC Žďas. Ti zajížděli do hanácké metropole, kdy se postavili celku Nových Sadů. Po vyrovnané první polovině, v níž oba týmy shodně jednou skórovaly, se stejný průběh opakoval také po změně stran. „Myslím si, že tentokrát jsme venku spíše dva body ztratili. Zápas to byl asi remízový, jenže my jsme za nerozhodného stavu 1:1 měli několik dobrých příležitostí k tomu, abychom vývoj utkání zvrátili v náš prospěch, bohužel jsme je neproměnili. Díky vyrovnávací brance v předposlední minutě utkání proto nakonec bod musíme brát,“ řekl asistent trenéra Žďáru Václav Pohanka.

Kanonýr Pavel Simr (v červeném) vystřelil dvěma góly Velkému Meziříčí bod na hřišti Hodonína za remízu 2:2.
Za remízu musíme být hodně rádi, přiznal střelec Pavel Simr