V Hodoníně jste po půli prohrávali 2:0, čím to, že se vám úvodních pětačtyřicet minut tak nevydařilo?
Těžko říci, přišlo mi, jako bychom na jejich velkém hřišti nevěděli co hrát. Dlouho nám trvalo než jsme si na to zvykli. Na druhé straně hráli domácí velmi dobře a pokud by v zakončení zbytečně nevymýšleli, mohli nám v první půli nasázet klidně pět branek a bylo by po zápase.

Takže konečnou remízu 2:2 považujte za úspěch?
Myslím si, že s výsledkem musíme být spokojení. Po změně stran už byl náš výkon přece jenom lepší a dokázali jsme vyrovnat. V kontextu celého průběhu zápasu si asi Hodonín zasloužil vyhrát, na druhou stranu ke konci zápasu jeho hráči úplně přestali hrát, balony už jen nakopávali. Je to bod zvenku, určitě je plusový.

Jak jste viděl vaše dvě trefy?
První padla po ideálním centru od Petra Dolejše, kdy jsem zakončoval hlavou na zadní tyči. Druhý jsem pak vstřelil po kombinační akci, kdy jsem šel sám na gólmana a dokázal jej překonat.

Trenér Plamenů Michal Konečný.
Žďárské Plameny se před derby vezly na vítězné vlně

V letošním ročníku to byla vaše druhá a třetí branka, což není příliš. Od vás se branky očekávají, předpokládám, že s touto bilancí zřejmě nebudete příliš spokojený?
Mohlo by to být určitě lepší. Samozřejmě doufám, že těch gólů budu dávat více, šance na to určitě byly. Věřím, že teď v Hodoníně to byla první vlaštovka a bude to už jen a jen lepší (usmívá se).

Jak zatím hodnotíte první polovinu podzimu, v níž jste ani jednou nenašli přemožitele?
Je určitě super, že jsme ještě neprohráli, ale těch nerozhodných výsledků je poměrně hodně. Většinou to ale jsou body zvenku, takže mají svoji cenu. Bodů myslím máme docela dost, na první Líšeň máme minimální ztrátu. Je však potřeba bodovat dál, i kvůli tomu, že letos může sestupovat klidně až pět mančaftů.