Velké Meziříčí v Petřkovicích prohrálo rozdílem jediného gólu. Jeho obrana dostála asi nejvýraznějších změn. Na jejích krajích nastoupily posily z Jihlavy. Pravou stranu měl na starosti Martin Pavlík, který byl v týmu na hostování už na podzim, ovšem moc toho kvůli zranění neodehrál. Vlevo pak byl novic Aleksandar Trajkovič. „Na pravé straně jsem se rozhodoval mezi Pavlíkem a Michalem Boučkem. S ohledem na soupeře, od kterého se dalo čekat, že bude hodně běhavý, jsem se rozhodl pro první variantu s Pavlíkem, který absolvoval část ligové přípravy s Jihlavou,“ vysvětlil velkomeziříčský trenér Libor Smejkal.

Ilustrační foto
Morava stopla fotbal. MSFL a divize jsou přerušené do konce března

Jinak vsadil na osvědčená jména. Při absenci exligisty Jana Šimáčka tvořili stoperskou dvojici David Komínek s Milošem Kriegsmannem a podle kouče patřili k nejlepším na hřišti. V záložní řadě zvažoval změnu na levém kraji, kde nakonec vsadil na Robina Demetera, byť mu na paty šlape Filip Kotoun. „Robin byl po zranění, ale rozhodl jsem se pro zkušenost,“ vysvětlil Smejkal.

Na slabou produktivitu dojeli v přípravném utkání proti Rozsochatci fotbalisté Radešínské Svratky (v modrých dresech).
Radešínku zradila mizerná koncovka

Dilema mu naopak odpadlo v útočné fázi, neboť jeho syn Eduard, který se vrátil po půlroční pauze, k zápasu nakonec neodcestoval. Kanonýra Pavla Simra tak s z podhrotu podporoval další útočník Antonín Plichta. „Byť tohle spojení na konci podzimu vcelku fungovalo, tentokrát naše ofenziva prakticky nic nepředvedla,“ konstatoval Smejkal.

Novice v nejnutnějším množství měla na hřišti Otrokovic Vrchovina. Trenér Richard Zeman dokonce nechal na lavičce druholigovou posilu Michala Dočekala. „Přišel v podstatě až na konci přípravy, vsadil jsem na osvědčené hráče,“ vysvětloval volbu Zeman.

Testovací sada na koronavir (Covid-19).
Lidé o tom pořád mluví, žijí tím celé Vysočany, říká sousedka nakaženého muže

Ze zimních posil se tak v základní sestavě objevil pouze na levém kraji obrany Lukáš Hekerle. K dispozici kvůli zranění pak vůbec nebyl jihlavský David Šteffl. Dočekal se na hřiště dostal po více než hodině hry, ale tah se trenérovi vyplatil. Posila z Líšně, která už v Novém Městě v minulosti působila, přetavila svůj první dotyk s míčem v rozhodující trefu. Hosté vyhráli 2:1. „Míč ho v podstatě trefil, ale ukázal, že si umí najít prostor,“ dodal Zeman.