V případě výhry by náskok klubu ze Žďárska na oddíl z jihu Moravy narostl již na osm bodů. To se však nestalo, po prohře 2:3 musí Vrchovina o potvrzení účasti také v příštím ročníku MSFL ještě zabojovat. „Je to určitě škoda, ale ve hře je ještě spousta bodů, musíme bojovat dál,“ potvrdil kouč Vrchoviny Richard Zeman.

Celku ze Žďárska se příliš nevydařil vstup do utkání, byť si vypracoval první vážnější gólovou příležitost. „Měl ji Duba, který se ve velkém vápně šikovně uvolnil. Jeho střelu bohužel dokázal zablokovat jeden z obránců Hodonína,“ mrzelo kormidelníka Nového Města.

Ještě více jej to muselo mrzet o pár chvil později. Defenziva jeho souboru totiž nedůrazně odvrátila centrovaný míč a hráč Hodonína krásnou bombou z pětadvaceti metrů otevřel skóre zápasu. „To byla v každém případě naše chyba, ten balon jsme odvrátili hodně nedůrazně a domácí hráč se trefil krásným angličanem o břevno,“ všiml si Zeman.

Jeho svěřenci poté přežili dvě nebezpečné standardní situace jihomoravského celku, naopak sami se mohli prosadit po dvou pěkných individuálních akcích v sobotu agilního Matulky.

„Obě měl na noze, resp. na hlavě Kamil Skalník. V prvním případě hlavičkoval hodně slabě pouze do gólmana Hodonína. V tom druhém sice zakončoval poměrně solidně, jenže bohužel jen nastřelil vlastního spoluhráče Švandu,“ mrzelo kormidelníka Vrchoviny, kterého ještě více štval způsob, jakým jeho ovečky ve druhé minutě nastaveného času první půle inkasovaly druhou branku zápasu. „Hrubá chyba našich hráčů, protože ta branka padla z rychlé brejkové situace. Závěr poločasu si prostě musíme pohlídat.“

Petřkovice - Velké Meziříčí (v červeném), 7. května 2019 v Ostravě.
Poctivý výkon byl na body málo. Meziříčí v dohrávce nestačilo na Petřkovice

O poločasové přestávce provedl trenér Nového Města některé změny v rozestavení a vyplatilo se. Hosté byli najednou nesmírně nebezpeční a po hodině hry během pár minut po brankách Duby a Matulky vyrovnali na 2:2. „Bohužel, naše vyrovnání jakoby hráče Hodonína nakoplo a opět začali být velice nebezpeční. Jejich první velkou příležitost jsme ještě přežili, v 78. minutě však z prostoru těsně před brankářem Kolářem zápas rozhodl Opina,“ popsal Zeman inkriminované okamžiky zápasu.

Hosté sice ještě měli čas na případné vyrovnání, k žádné vyložené brankové příležitosti se však už nedostali. Třináctý Hodonín se díky zisku tří bodů přiblížil svému tabulkovému sousedu na rozdíl dvou bodů. Vzhledem k situaci ve druhé lize, v níž stále reálně hrozí varianta sestupu jednoho z moravských klubů, mohou ze třetí nejvyšší soutěže sestupovat i čtyři celky.

„Co k utkání v Hodoníně říci. Z naší strany nejprve přišel promrhaný první poločas, poté poměrně solidní zmrtvýchvstání po změně stran a rychlé vyrovnání. Bohužel pak nezvládnutý závěr, který nás připravil o zisk cenného bodu,“ zhodnotil duel lodivod Nového Města, který ale svému celku do zbytku soutěže věří.

„Prohráli jsme na hřišti tabulkového souseda, což znamená, že budeme hrát o záchranu až do konce, ale to oni také. Je určitě škoda, že jsme zápas nezvládli, měli jsme to po vyrovnávací brance uhrát lépe, protože to byl zápas o šest bodů,“ dodal Richard Zeman.

V dalším kole se fotbalisté novoměstské Vrchoviny představí doma, v neděli od 17.00 přivítají o postup bojující Petřkovice.