Podle místních, kteří tvrdí, že zavražděného znali, měli v pátek večer popíjet alkohol na parkovišti u nákupního centra Koloseum. Pohádali se. Starší muž si měl následně přinést z domu kuchyňský nůž a oběť bodnout.

„Krajští kriminalisté vyšetřují zvlášť závažný zločin vraždy 38letého muže, ke kterému došlo v noci na sobotu na ulici v Přerově,“ informoval v sobotu ráno policejní mluvčí Libor Hejtman.

Policie vyšetřuje vraždu v porubském lesíku
Vražda v Ostravě. V lesíku v Porubě byla nalezena mrtvá mladá žena

Kriminalisté podezřelého po krvavém útoku zadrželi. V sobotu probíhaly výslechy a kriminalisté vyhodnocovali shromážděné důkazy. Zadržený muž zatím nebyl obviněn. „Probíhají úkony trestního řízení,“ sdělil v sobotu odpoledne policejní mluvčí zatím bez bližších informací.

Hádka v opilosti 

Oba muži se podle kriminalistů znali. Jak Deníku sdělili místní z party, která občas chodila k nákupnímu centru popíjet alkohol, měli mít oba muži v pátek pozdě večer dosti popito.

„Pili vodku. Pohádali se. On odešel domů, přinesl si nůž, údajně dokonce dva, a kamaráda zabil. Je to strašné,“ líčil zhruba čtyřicátník, který tvrdil, že oběť dobře znal.

Na této fotografii z Diany by měl být první poválečný předseda Národního výboru Rudolf Karez, který v roce 1947 vítal v Karlových Varech prezidenta Edvarda Beneše
Zapomenutá historie Karlových Varů: Exstarosta zastřelil ženu a podřezal si žíly

„Ten vrah bydlí tady nedaleko. Měl to domů kousek,“ tvrdil muž, když se zásobou piv odcházel s kumpány z prodejny Albert.

Na zídce na okraji parkoviště u obchodního centra, kde v pátek zhruba hodinu před půlnocí mělo ke krvavému útoku dojít, vzniklo v sobotu ráno pietní místo. Později se zde mezi zapálenými svíčkami objevila i fotografie muže.