K tragédii došlo v dubnu 2018 před restaurací v Třinci. Martin B. zde ukončil noční opilecký tah městem, během kterého se dostal do několika konfliktů. U toho posledního se bohužel jako svědek objevil i padesátiletý muž. Ten se snažil situaci uklidnit. Martin B. reagoval útokem a oběť ranou pěstí srazil k zemi.

Ilustrační foto
VIDEO: Dva mladíci brutálně napadli řidiče autobusu. Hrozí jim deset let vězení

„U poškozeného, který spadl, došlo ke zlomenině lebky, zhmoždění a krvácení do mozku. Na následky zranění na místě zemřel,“ konstatoval žalobce, podle kterého smrtícím útokem vyvrcholilo mladíkovo agresivní chování. „V průběhu kritického večera a noci se v důsledku konzumace alkoholu dostal do poněkud agresivního rozpoložení,“ konstatoval státní zástupce s tím, že mladík měl celkem tři konflikty na různých místech Třince.

Mladík (na snímku z dřívějšího jednání u Krajského soudu v Ostravě) žádal o obnovu procesu.Mladík (na snímku z dřívějšího jednání u Krajského soudu v Ostravě) žádal o obnovu procesu.Zdroj: Deník/Jaroslav Perdoch

Podle známých byl Martin B. v opilosti „neřízená střela“. Vyvolával hádky, lidé z něj měli strach. Po dubnové události skončil ve vazbě, z níž byl po několika měsících propuštěn. Na svobodě ale dlouho nepobyl. Po dalších incidentech putoval znovu do vazby.

Mladík u soudu vinu odmítl. Dokonce se stavěl do role oběti, která během večera a noci čelila hned několika útokům. Že ten poslední skončil smrtí, ho prý mrzí, údajně ho ale nevyprovokoval. Podle svých slov se prý jen bránil v rámci nutné obrany.

Ilustrační foto
V případu kutnohorské zubařky jsou z vraždy obviněni dva lidé

Při žádosti o obnovu řízení mimo jiné vyrukoval s historkou, že ho někdo chtěl dostat do vězení. Prý slyšel, že závěrečný konflikt byl připravený. Spiklenci údajně vymysleli, že se padesátiletý muž nechá schválně praštit. Nepředpokládali však, že spadne na hlavu a zemře.

S touto verzí u ostravského soudu neuspěl. Proti usnesení o zamítnutí žádosti o obnovu řízení si podal stížnost k olomouckému vrchnímu soudu. Ten však nyní rozhodnutí krajského soudu potvrdil.