„Už jsem spal, když jsem cítil, že mi někdo sahá na pindíka. Vzbudilo mě to. Byl to strejda. Nelíbilo se mi to. Řekl jsem mu asi třikrát, ať toho nechá, že je to můj pindík, ale on na mě pořád sahal a říkal, že může. Já jsem nekřičel, bál jsem se, že mě zbije, i když to nikdy předtím neudělal,“ popsal při výslechu, který byl v soudní síni přehráván, desetiletý kluk.  Dodal, že tímto způsobem ho Jaroslav J. zneužil asi pětkrát.

Smrt chlapce u Unhoště.
Tragédie na Kladensku. V lese nalezli mrtvého chlapce, zřejmě se zastřelil

Podle obžaloby nebyl jediný. Celkem mělo být obětí vychovatele šest chlapců ve věku sedm až dvanáct let. Osahávat je a manipulovat jim s přirozením měl na přelomu loňského a letošního roku v posteli či koupelně. Všem měl také zakázat o tom cokoli říct.

„Cítím se být nevinen,“ řekl soudu Jaroslav J. U některých dětí popřel jakýkoli fyzický kontakt tohoto druhu, u tří ho připustil. V prvním případě ale šlo podle něj o 11letého chlapce, který měl vyrážku, a tak mu po jeho souhlasu aplikoval na intimní místa zásyp či olejíček. I v případě dvojice sourozenců byl podle něj kontakt nevinný.

Vladislav Větrovec obklopený příznivci po rozsudku u Okresního soudu v Litoměřicích 27. září 2021.
Soudu došla trpělivost. Podnikatel Větrovec má za tunelování firem podmínku

„Když k nám přišli, měli ještě ve svých třech, čtyřech letech, plenky. Já je učil čůrat ve stoje, hygieně a podobně,“ vysvětlil. Dodal, že za obviněním podle něj nejspíše stojí problematický chovanec dětského domova, který měl opakovaně výchovné problémy, a tak ho musel různě trestat. „V devíti letech přišel o panictví, jinému chlapci měl v domově strkat penis do úst,“ řekl Jaroslav J. mimo jiné na jeho adresu.

Až dvanáct let vězení 

Obžalovaný uvedl, že ho zdrtil závěr sexuoložky, která ho vyšetřovala. „Po 58 letech života, bezmála 30 letech manželství, kdy vychováte čtyři děti, se dozvíte, že jste sexuální úchyl, který by se měl léčit? To je strašné. Dělal jsem hokejového trenéra, plavčíka, jezdil na tábory, byl externista v domě dětí a podobně a nikdy jsem na sobě nic takového nepozoroval,“ prohlásil Jaroslav J. Je stále zaměstnancem domova, má neplacené volno.

Za zločin znásilnění a pohlavního zneužití hrozí Jaroslavu J. až dvanáct let vězení. Státní zástupce v obžalobě navrhl v případě uznání viny uložit obžalovanému úhrnný trest odnětí svobody v trvání 3 let se zařazením do věznice s ostrahou a trest zákazu činnosti spočívající v zákazu práce s dětmi a mládeží na dobu 10 let.

Agresivní pes. Ilustrační snímek
Pes se v Brně zakousl dívce do nohy. Majitelce hrozí pokuta až sto tisíc

Státní zástupce rovněž navrhl, aby bylo obžalovanému uloženo ochranné léčení sexuologické v ambulantní formě. Opatrovník poškozených navíc požaduje, aby každému dítěti zaplatil odškodné ve výši půl milionu korun.

Líčení bude pokračovat v dalších dnech přehráváním výslechů dětí a prováděním dalších důkazů.