Kotlíkové guláše
V Uhřínově u Velkého Meziříčí se minulý týden soutěžně vařily kotlíkové guláše

Zde je však program oproti onomu "kotlíkovému" Uhřínovu přece jen naplánován poněkud jinak. Nebude se tu vařit veřejně - což by kvůli kapacitě lokálu ostatně ani jaksi nešlo -, nýbrž svá kulinářská tajemství si každý účastník ponechá doma, nu a do hospody přinese již hotovou dávku; ta se zde pouze ohřeje. Jednotlivé vzorky pak bude posuzovat pětičlenná komise vedená kuchařským odborníkem z Kladna. Po vyhodnocení a po ukončení oficiální části si onu červenohnědou pochoutku "ala Hungaria" mohou dopřát také přítomní hosté. Ti se předem nahlásí u provozovatelky pivnice Lenky Markové a současně zaplatí vstupné 80 korun. V této ceně ovšem bude zahrnuta - tedy předplacena - jedna porce některé z oněch nejúspěšnějších goulage mňamek.

Maxijedlík získal hned tři první místa v pojídání
Tvargl fest a Slavnosti brambor. Maxijedlík získal tři první místa v pojídání

Zatím je přihlášeno 14 vařících zájemců. Diváci a hosté jsou srdečně zváni k účasti a k degustaci.Připravovat, ohřívat, prezentovat a nabízet se budou pouze gulášky masové (čili ne houbové, fazolové, buřtové atp.), ale zato různých druhů - včetně zvěřiny. Svoje někdejší prvenství z roku 2019 hodlá obhajovat vyučený kuchař Jan "Zelí" Smejkal z Petrávče, který tehdy na Lipnici zaslouženě uspěl s vynikajícím, velmi mňamózním pochutnáníčkem uvařeným z hovězích líček.

VLADIMÍR PAŘIL