„Přišlo s námi slavit padesát devět rodin, tedy asi 150 lidí. Rodiče s dětmi i prarodiče. Byla to akce pro celou rodinu,“ usmála se vedoucí koordinátorka centra Jana Kamarádová.

Oslavy by se neobešly bez významných hostů. Do Rodinného centra Srdíčko zavítali představitelé města i hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek. „Připomněli jsme si naše začátky i to, čím žije Srdíčko nyní. Měli jsme připravený dort, podávala se káva i míchané nápoje. Ty připravovali studenti Střední školy gastronomické Adolpha Kolpinga,“ popsala průběh oslav Jana Kamarádová.

Oslava třiceti let Oblastní charity Žďár nad Sázavou. První nádvoří.
Třicet let pomoci. Kapela Heblo složila žďárské Charitě narozeninovou píseň

Tváře se rozzářili především nejmladším návštěvníkům. To když viděli, co všechno je v Srdíčku čeká. „Pro děti jsme měli připravená různá stanoviště na terase i ve vnitřních prostorách. Za splnění úkolu dostali do kartičky razítko a následně pak odměnu,“ řekla vedoucí koordinátorka Rodinného centra Srdíčko.

Přestože se oslava patnáctin podařila, na vavřínech v rodinném centru určitě neusnou. Už nyní mají v plánu spoustu dalších akcí. Nebudou chybět vzdělávací a pohybové programy pro těhotné ženy, maminky s miminky, děti předškolního věku, rodiče, prarodiče i širokou veřejnost. A opět se všichni mohou těšit na burzy oblečení a hraček nebo na příměstské tábory.

Helena Zelená Křížová