Trať pro nejmenší účastníky byla v délce 2,2 kilometru a organizátoři pro děti připravili jednácz překážek. Celkem se ve třech věkových kategoriích na start postavilo 115 dětí.

Z vítězství v hlavním závodě se radoval Daniel Nešpor, který trať dlouhou 6,7 kilometru a 25 překážek zvládl v čase 37:33. Na druhém místě skončil s časem 38:49 Tomáš Plíhal a třetí byl s minutovou ztrátou Stanislav Zápotočný. Mezi ženami zvítězila o pouhých osm vteřin Markéta Valentová (46:31), druhá byla Lucie Fiedlerová (46:39) a třetí Klára Feurmannová (51:05). Nejstarším závodníkem v širokém startovním poli byl už tradiční účastník Jiří Špaček, který doběhl v čase 51:24.

Zahrada paní Zelingerové
Zahrada zděděná po babičce pod rukama čtenářky vzkvétá

„Jsem rád, že se závod i přes všechny komplikace podařilo uspořádat. Trochu mě mrzí, že na poslední chvíli odřeklo účast několik desítek závodníků, kteří tak sebrali místa těm, které jsme v posledních dnech před závodem museli odmítat,“ byl smutný hlavní organizátor Lukáš Blažek. „Jinak ale mám samé pozitivní reakce, nebylo ani žádné vážnější zranění a ikdyž předpověď nebyla příznivá, počasí nakonec také klaplo. Rád bych také poděkoval všem sponzorům, partnerům a hlavně dobrovolníkům, na které se mohu vždy spolehnout a také své přítelkyni, kteří se podíleli na několikaměsíčních přípravách závodu,“ dodal Blažek.

LUKÁŠ BLAŽEK, hlavní pořadatel