Vítězem základní části 2. ligy družstev ve šprtci se totiž stal Žďár nad Sázavou. V boji o první pozici mezi několika týmy přeskočil v té době první Břeclav, která však už měla všechna svá utkání odehrána, a tak v pátém kole soutěže další body získat nemohla.

Průběh 5. kola soutěže vypadal na papíře vcelku jednoduše. Ale právě soupeři ze Stochova a Mostu byli velkou výzvou, protože se v obou případech jednalo o dlouholeté účastníky 1. ligy družstev. Zvláště tým Mostu neskrýval své ambice, neboť ten byl účastníkem nejvyšší soutěže ještě v předchozí sezoně.

Již předem tak bylo jasné, že se bude jednat o těžké zápasy, kdy se hráči budou přetahovat o každý jednotlivý bod v souboji o první příčku ve 2. lize družstev.

Žďár nakonec především díky nejzkušenějšímu ze žďárských Martinu Kučerovi uzmul všech šest bodů, které byly ve hře, a přeskočil nejen Břeclav, ale i další týmy z první pětice nejlepších po základní části.

Důležité body přidali kromě Kučery také kapitán Bednář a jeho asistent Ludvíka. Díky týmovému výkonu, kde velmi cenné zkušenosti získali také mladí hráči Tomáš Kalina a Jaroslav Vocásek, dopadlo vše neskutečným výsledkem.

V sezoně 2018 totiž Žďáru uteklo finále ligy o 1 pozici a pár bodů. Ale ještě pár let zpátky se tým BHL Žďár nad Sázavou pohyboval v suterénu soutěže a ani zdaleka nedokázal najít recept na nejlepší celky soutěže.

Letos, po mnoha letech se však stává sen realitou a BHL Žďár nad Sázavou si zahraje finále, které se bude konat 16. listopadu ve Žďáře nad Sázavou. Bude to boj!

Držte palce!

Účast hráčů BHL Žďár nad Sázavou podpořilo ze svých grantů město Žďár nad Sázavou.

 

Tomáš Vítámvás