Včera si v zahradě u domu, ve kterém již přes dva roky žijí, připravili vše potřebné na opékání vuřtů, které si potom vychutnali na terase. Byli rádi, že jim nakonec počasí přálo, a užili si krásné odpoledne a podvečer.

Láska je součástí našich životů od narození, a v komunitním bydlení ve Světlé nad Sázavou žijí i lidé, kteří jsou si blízcí. Navíc dva z nich mají rádi kocoura, o kterého se nejen pravidelně starají, ale i se k němu pěkně chovají. Pořídit jim pár fotografií, když je první máj - lásky čas, je to nejmenší, co pro ně mohou pracovníci, kteří jim poskytují podporu, udělat.

Domov Háj prochází procesem transformace pobytových sociálních služeb. A lidé s mentálním a kombinovaným postižením, kteří již žijí ve Světlé nad Sázavou, měli daleko větší možnosti prožít, jak čarodějnice, tak dnešní sváteční den, než zbývající část klientů organizace, kteří žijí dosud v domově nedaleko Ledče nad Sázavou. Věříme, že již příští rok tomu bude jinak, protože stále pokračují stavební práce na domech v lokalitách, do kterých by se lidé s mentálním a kombinovaným postižením, měli stěhovat.

Andrea Šeredová, pracovnice pro komunikaci s veřejností, Domov Háj ve Světlé nad Sázavou