1/7

Pizzeria Sudetka, Broumov

Fotogalerie: Pizzerie Sudetka

Hlavní lákadlo: 13 druhů pizz (průměr 30 cm), 130-180 Kč + malé balení gumových medvídků jako dárek

V Sudetce obsluhují hosty už déle než 30 let - jeden z prvních porevolučních podniků otevřeli Koudelkovi 10. prosince 1990. Základ úspěchu je tajný recept na pizzové těsto, který si Milan Koudelka přivezl ze severní Moravy. Těsto je křehké a neztvrdne ani když vychladne. Každý si vybere podle své chuti ze 13 různých variant.

Vlajkovou lodí je pizza Sudetka, ale na paty jí v poslední době šlape špenátová varianta, kterou si oblíbili zejména návštěvníci Broumova ze zahraničí.

Za Deník doporučuje: Jiří Špreňar

„Ale Sudetka je klasika, kterou jedem od začátku. Kdo se do ní zakoukal tak nechce jinou. A turisté se za ní vracejí - třeba i po 25 letech, kdy zde byli na táboře," zmiňuje a prozrazuje postup. "Nic na ní za ty roky neměníme - na těsto se dá základ z drcených rajčat, cibule, tuňák, žampiony a to vše přikryjeme sýrem a anglickou slaninou, na kterou se nastrouhá niva a poslední vrstva je camembert,“ prozrazuje postup Milan Koudelka.

loading
arrow_left Předchozí
1/7
Další arrow_right