Příchozí děti si hned oblíbily spícího lva, procházejícího se tygra nebo skupinku želv nádherných. „Už jsme se do hodonínské zoo těšili, před uzavřením jsme sem ještě letos nestihli přijít. Buduje se tady, a hlavně jsme byli zvědaví na přírůstky a na zvířátka, která jsme tady ještě neviděli. Dnes jsme spokojení a určitě sem ještě letos přijdeme, chceme se podívat i do pavilonů,“ svěřila se Marie Chytková, která přijela do hodonínské zoo s kamarádkou. Spolu s nimi odcházela spokojená i trojice dětí.

Petřínská rozhledna.
Do zoo nebo na rozhlednu zdarma? Praha chystá speciální vouchery

Další návštěvníci s rouškami na ústech po prohlídce zamířili i za občerstvením či různými pochutinami. „Očekával jsem hned od prvního svátku větší zájem, připravil jsem proto cukrovou vatu v dostatečném množství do kýblíků,“ ukázal tvůrce Libor Malovaný na pestrobarevnou škálu sladké pochutiny.

Jak připomněla mluvčí zoo Marie Blahová, už první dny po znovuotevření se návštěvnost pohybovala ve stovkách lidí. „První sobotu a neděli přišlo denně mezi pěti a šesti sty hosty,“ upozornila mluvčí s tím, že vzhledem k vládním nařízením je možné koupit vstupenky pouze online přes webové stránky zoo. „Řada lidí si tak tímto způsobem kupovala lístek až před branami naší zahrady,“ podotkla Blahová.

Žirafátko Sarifa narozené 26. dubna 2020 v olomoucké zoo
To jsou kukadla! Olomoucké žirafí mimino se už prohání ve výběhu, podívejte se