„Naším úkolem při navrhování tohoto vozu bylo hluboce se zamyslet a jít ještě dál, než jsme zašli kdy předtím. Opravdu se proto těšíme, až naši novou Toyotu C-HR představíme veřejnosti,“ prozradil Lance Scott, ředitel designu Toyota European Design Development.

Na sériovém voze se objeví nový vzhled přední masky nazvaný Hammerhead, což v překladu znamená kladivoun. Tento design bychom pak měli vídat i na ostatních modelech aut značky Toyota a bude tak tvořit novou společnou identitu těchto japonských vozů.

Ferrari má nový koncept vozu Vision Gran Turismo
Ferrari ukázalo nové auto pro hru Gran Turismo. Má retro futuristický design

Nová podoba čelní masky mohla podle Lance Scotta vzniknout díky tomu, že dnes už pro chlazení menších motorů není potřeba takové množství vzduchu, a že díky novým technologiím mohou být i světlomety velmi tenké.

Pro první model C-HR bylo typické dvoubarevné lakování karoserie. Nová generace přináší navíc ještě třetí zabarvení. Přední část konceptu tohoto vozu je totiž lakována v kovově stříbrné, zadní část pak v karbonově černé a spoiler s ozdobnými lištami je ve zlatavé barvě.

Technické údaje zatím nejsou známy, ale nová C-HR bude sdílet nejnovější generaci architektury TNGA a stejné pohonné ústrojí jako nedávno představený Prius páté generace. Obě Toyoty se v Evropě budou nabízet hybridní nebo plug-in hybridní verzi.

Pininfarina Battista.
Pininfarina Battista: elektrický sporťák je rekordmanem v akceleraci i v brždění
Tatry 805 cestovatelů Hanzelky a Zikmunda
Historie nákladních expedičních vozů Tatra: Nejčastěji se využíval typ 815
Kalendář Pirelli 2023 je v Česku: Prohlédněte si ukázky i fotky ze zákulisí