Andrej Babiš se snaží uklidňovat: Promořovat se prý nebude. Jako by promořování bylo něco jako uklízet ulice.

Vláda a její týmy sice zatím jednají jako jedna žena či muž, mluví však mnoha ústy. Lidé, kteří poslouchají rozhlas, sledují televizi a visí na zpravodajských serverech, pak nevědí, co si z toho vzít. Tak bude se promořovat, nebo nebude? Ten Babiš je sice šéf, ale odborník je snad Prymula, ne?

Zavřeno pro turisty. Dobře, ale zkusme to s láskou

S vládními opatřeními proti šíření viru, jakkoli jsou tvrdá, souhlasí velká většina obyvatel. Nejen souhlasí. Dodržují je bez donucení a s nasazením. (Roušky.) Lidé by si zasloužili, aby s nimi vláda a všechny její týmy mluvily důstojněji a srozumitelněji.

Kdo si ještě vzpomene na Babišovu řeč, která tónem i obsahem odpovídala situaci? Teď premiér říká: Nějaké obchody otevřeme. Hned nato ho okřikne vicepremiér: Nic neotevřeme.

Sundali Koněva

A všechny trumfne šéf týmu COVID-19, když začne rozumovat o promořování. Teď však není čas na pokusné balonky ani úvahy nahlas.

Babiš, Hamáček, Prymula či Vojtěch jsou pod nebývalým tlakem. Většina lidí jim věří a i opozice je vcelku uznalá. Sebeobětavější výkon však mohou zkazit a kazí špatně volená slova.