Čeká nás všechny deset dní kampaně před finálním soubojem o Pražský hrad. Jak ukázaly první hodiny, zejména pak útočná tisková konference Andreje Babiše v sobotu v podvečer, dá se očekávat, že poslední fáze voleb bude drsnější než minulé měsíce.

Roman Gallo
je šéfredaktor a ředitel redakcí Deníku

Deník a Denik.cz se nechce a nebude podílet na šíření strachu a vyvolávání nenávisti. Proto budeme důsledně vyžadovat dodržování naších vydavatelských pravidel pro publikování politické inzerce.

Kateřina Perknerová
KOMENTÁŘ: Ring volný pro dva muže

Co to konkrétně znamená? Deník nebude v příštích necelých dvou týdnech zveřejňovat inzeráty ani jednoho z finalistů prezidentské volby, pokud budou obsahovat zjevné lži a nepravdy, nepodložené útoky na konkurenta či strašení smyšlenými obviněními. Reklamu s tímto manipulativním obsahem Deník odmítne.

Deník, který denně zasahuje stovky tisíc čtenářů svou tištěnou verzí a další statisíce na internetu, dá prostor jak Petru Pavlovi, tak Andreji Babišovi v paralelním rozhovoru, který vyjde před druhým kolem v novinách i na denik.cz. Oba uchazeči o nejvyšší post rozhovor Deníku již potvrdili.

Finalisté se zároveň utkají v online debatě ve středu. V přímém duelu poprvé. VÍCE ZDE

Luboš Palata
Nenechat se otrávit

Od pozítří, čtvrtka 19. ledna, pak začne v Deníku a na Deník.cz vycházet pětidílný seriál Co prezident může a nemůže, opřený o Ústavu naší země.

Chceme svým (našim) čtenářkám a čtenářům zprostředkovat reálné informace, aby si pak sami zhodnotili reálnost slibů a důvěryhodnost kandidátů na prezidenta České republiky.