Proti tomu se ostře ohradil hejtman Petr Kulhánek, který den před prohlášením premiéra písemně žádal stát o navýšení počtu vakcín. Několik týdnů předtím zase požádal o pomoc v kolabující nemocnici armádu. Opět bez kladné odezvy.

Tato forma komunikace zřejmě není pro státní představitele dostačující. Nikomu se přeci nechce věřit, že by svou roli v Babišově prohlášení hrála výměna ve vládní koalici kraje a Karlovarský kraj doplácí na to, že ho vede hejtman, který není podle premiérova gusta.

Fauly kolem očkování

Na premiérova slova zareagovali i starostové měst a obcí, například starosta Chebu Antonín Jalovec nebo jeho kolega z Mariánských Lázní Martin Kalina. A přidali se i samotní občané. Ti projevili svůj nesouhlas prostřednictvím sociální sítě třeba změnou profilového obrázku: Hrdí nejhorší, nebo výroky plnými nadsázky o tom, že bychom měli otevřít okna na druhou stranu a žádat o připojení k Německu.

 V pahorku, jak se Karlovarskému kraji dlouhodobě říká, bydlí stejní lidé jako v jiných regionech. Mají srdce na levé straně, posílají své děti do školy, pracují stejně jako všichni ostatní, chtějí obyčejně, šťastně žít, ne se řídit heslem: Všichni jsou si rovni, jen někteří z nás jsou si rovnější.

Šéf Svazu obchodu a cestovního ruchu Tomáš Prouza
Tunel agrobaronů na naše peněženky

Bylo by proto záhodno rozdíly mezi regiony zmenšovat než propast ještě více prohlubovat. A kdo jiný by v tom měl jít příkladem než premiér této země, který ale místo toho, aby pomohl, láme nad Karlovarským krajem hůl a dští síru.