Ředitel Střední školy technické ve Žďáře nad Sázavou Josef Crha si od toho slibuje, že ušetřené peníze přispějí k možnosti využívat lepší technologie, což je z hlediska odborného vzdělávání velice důležité.

„Kraj nám garantoval, že ušetřené prostředky poskytne na dovybavení," potvrdil Josef Crha.

Zatímco v současné době technická škola nabízí čtyři maturitní a pět učebních oborů, v souvislosti s poklesem studentů patrně jeden maturitní obor ubyde.

Průmyslovka s technickou školou, ačkoliv jsou obě trochu jinak zaměřeny, už nyní spolupracují na některých technických projektech, respektive se podílejí na zpracování žádostí pro vzdělávání a konkurenceschopnost, které jsou financovány rovněž z evropských peněz.

Na to, jak dopadne červnové zasedání krajských zastupitelů, kteří rozhodnou o finální podobě krajské koncepce slučování středních škol, chce vyčkat s komentářem ředitel Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy ve Žďáře nad Sázavou Jaroslav Kletečka.

„V této chvíli ještě nic konkrétního neřešíme. Nechci předjímat a myslím si, že je věcí kraje, aby pak výslednou koncepci oficiálně představil. Teprve potom budeme jednat o tom, jak by měl záměr slučování škol v praxi vypadat," vyjádřil se ředitel žďárské průmyslovky.