Zatímco v únoru mohly ženy z Radostína nad Oslavou díky tržbě z vánoční výstavy obdarovat dětské oddělení novoměstské nemocnice novými prostěradly do postýlek, v současnosti se již připravují na novou velikonoční výstavu. Ta se v obci uskuteční v druhé polovině března. „Objeví se tam ručně vyráběné dekorace, dárky či drobné užitkové předměty. Něco bude na vystavení a něco na prodej. Vše bude zahrnuto do velikonoční a jarní tematiky," slibuje spoluorganizátorka Tvořivých večerů Miroslava Čapková.

Výtěžek z velikonoční výstavy by měl tentokrát potěšit především děti z radostínské mateřské školy. „Je však možné, že část výtěžku ještě věnujeme na pokrytí dalších potřeb v novoměstské nemocnici. O tom se ještě bude jednat," podotýká Miroslava Čapková.

Pro organizátorky bude velikonoční výstava premiérou. „Dosud jsme pořádaly jen vánoční výstavy a loni také jednu speciální v rámci oslav 650 let od první písemné zmínky, kdy se Radostín připomínal jako městečko," upozornila Čapková. Velikonoční výstava se v Radostíně nad Oslavou uskuteční 18. a 19. března v budově bývalé obecné školy.

Charitativní iniciativa radostínských žen není na Žďársku ojedinělá. Dobročinné výstavy a akce pořádá také Spolek holek z Moravce. I ten spolupracuje s novoměstskou nemocnicí.