„Rozhodli jsme se do areálu nainstalovat stojan na dobíjení elektrokol. Měl by být umístěn v blízkosti Test centra. Bude sloužit pro dobíjení šesti kol,“ potvrdil informaci novoměstský místostarosta Stanislav Marek.

Zmíněná služba pro uživatele elektrokol bude navazovat na dvě další podobné aktivity, které připravují města Žďár nad Sázavou a Bystřice nad Pernštejnem. „Měla by se tak vytvořit síť tras, které budou moci lidé využívat,“ doplnil Stanislav Marek.

Pro uživatelé dopravních prostředků poháněných elektromotorem bude ve Vysočina Areně k dispozici také kompresor. „Byli jsme upozorněni na to, že ten v podobných zařízeních většinou chybí,“ poznamenal starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda.
Kromě stojanu na dobíjení elektrokol přibude ve Vysočina Areně v letošním roce ještě jedna novinka.

Fanoušci ve Vysočina Areně
Světový pohár zahájí za tři týdny v Novém Městě

„Budeme tam na jedné z přístupových tras instalovat měřič využití singletracků. Neslibujeme si od něj úplně přesné měření, protože singletracky jsou rozptýleny po velké ploše a měřičů bychom tak museli instalovat mnohem více než jeden, ale budeme to vědět alespoň orientačně,“ podotkl Michal Šmarda, který dodal, že novoměstské terénní trasy využívají desítky tisíc lidí ročně.

Přestože se města na Žďársku snaží cyklistům maximálně vyjít vstříc, mnohé služby tam ještě stále chybí. „Rádi bychom časem dosáhli i toho, že by byla v každém z jednotlivých měst půjčovna kol. Tak, aby se lidé nemuseli vracet do místa startu, ale aby si mohli například půjčit kolo ve Žďáře nad Sázavou, projet se na něm po regionu a vrátit ho třeba v Bystřici nad Pernštejnem,“ prozradil vizi budoucnosti Michal Šmarda.