„Chceme začít co nejdříve, nejlépe už někdy v březnu, pokud to počasí povolí," informoval starosta Svratky František Mládek s tím, že kompletně zasíťovány by pozemky měly být příští rok v letních měsících. „Doufáme, že první stavebníci budou moci začít stavět už příští rok na jaře," uvedl starosta.

Zbývá osm míst

V současné době je z celkem pětadvaceti stavebních parcel ještě osm volných.

„Od stavebníků vybíráme osmdesát procent z celkové částky, zbytek pak doplatí po zasíťování. Předpokládáme, že jakmile se v lokalitě na jaře objeví stavební stroje, objeví se i zájemci o zbývající parcely," vyjádřil se Mládek. Metr čtvereční zasíťovaného stavebního pozemku včetně DPH vychází na 360 korun.

Svratecká radnice na vybavení pozemků inženýrskými sítěmi potřebuje sedmnáct milionů korun. „Budeme si brát pětimilionový úvěr a další peníze použijeme z úspor města," konstatoval svratecký starosta.

Vystrojení pětadvaceti pozemků kompletními inženýrskými sítěmi a následná výstavba rodinných domků zahrnuje první etapu rozvoje lokality Slunný vrch.

„V druhé etapě by šlo o přípravu dalších deseti pozemků, které jsme ale zatím od soukromých vlastníků nevykupovali. V této chvíli jsou z těch deseti už tři parcely prodané zájemci o výhledovou stavbu je odkoupili přímo od vlastníků," dodal František Mládek s tím, že nyní musí tito stavebníci počkat, až k pozemkům budou přivedeny inženýrské sítě.