„Když jsme před pěti lety realizovali cyklostezku od Medinu k Vysočina Areně, tak jsme byli kritizováni za to, že jsme vynechali příliš úzký chodník podél areálu společnosti Medin. Bylo to proto, že se jen velmi těžko hledala shoda mezi Krajem Vysočina jako správcem komunikace a vedením společnosti Medin," vysvětlil důvody, proč se přichází s návrhem na dokončení cyklostezky až nyní, starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda.

Dlouhodobá jednání konečně přinesla své „ovoce" a to v podobě možnosti rozšíření stávajícího chodníku tím způsobem, aby splňoval veškeré náležitosti, které musí mít cyklostezka. „Budeme schopni jej rozšířit tak, aby tam nedocházelo k nebezpečným situacím, jak tomu je nyní. Chodci nebo cyklisté se dostávají do nepříjemností tím, že z pohodlné cyklostezky najednou sjíždí nebo přecházejí na úzký chodník. Medin bude mít nový plot a my novou cyklostezku," prohlásil novoměstský starosta.

Okolo dvou set metrů dlouhý chodník by se mohl dočkat rozšíření už příští rok. „Nechci to ještě úplně slibovat, čekají nás ještě mnohá jednání s Medinem a bude záležet také na rychlosti vyřízení stavebního povolení a podobně. Ale určitě bychom to rádi zvládli v roce 2016, nejpozději v roce 2017," nechal se slyšet Michal Šmarda.

Novoměstská radnice plánuje použít na tuto akci vlastní prostředky. Jejich objem by mohla snížit pomoc z kraje nebo státní peníze. „Chtěli bychom se pokusit získat na tuto akci také nějakou dotaci, uvidíme, jestli bude vypsán některý vhodný program," dodal místostarosta Nového Města na Moravě Stanislav Marek.