V případě centra se jedná o novou službu s tím, že prostřednictvím individuálních konzultací bude odbornicí na personalistiku Pavlou Nečasovou každému zájemci poskytnuta pomoc například s orientací na trhu práce, společně zjistí osobní a kvalifikační předpoklady daného jedince pro určité povolání nebo vyberou vhodný rekvalifikační kurz.

„Přihlášky si mohou klienti vyzvednout osobně v prostorách Srdíčka či si o ně napsat prostřednictvím mailové pošty. Služba je určená hlavně rodičům pečujícím o děti do patnácti let, proto je součástí poradenství také nabídka hlídání dětí v prostorách centra. Účastníci mohou být vedeni v evidenci úřadu práce pouze jako zájemci o zaměstnání,“ vyjádřila se vedoucí koordinátorka centra Kateřina Šalandová.

Jak zároveň dodala, veškeré poradenství i hlídání dětí je bezplatné.

Konzultace se uskuteční v prvním pololetí tohoto školního roku, aktuální termíny jsou pondělí 26. září a středa 26. října 2011. Konkrétní hodinu setkání si lidé mohou dohodnout po předchozím vyplnění přihlášky s koordinátorkami centra.

---------------

Termíny schůzek

Poradenství budou v Srdíčku poskytovat v rámci projektu Krok k zaměstnání, přihlášky na e-mailu srdicko@kolping nebo telefonicky na číslech 566 690 135a 734 346 479.

Termíny a čas konání:

pondělí 26. 9., od 9 do 15 hodin

středa 26. 10., od 9 do 15 hodin

středa 23. 11., od 9 do 15 hodin

středa 14. 12., od 9 do 15 hodin

Rodinné centrum Srdíčko je provozováno Kolpingovým dílem České republiky a je zaměřeno na volnočasové aktivity pro děti. Programy navštěvují spolu s dětmi rovněž jejich rodiče - převážně maminky na mateřské dovolené, popřípadě i nastávající maminky.