„Josefskou noc chystá knihovna již po osmé a doufáme, že i tentokrát program, který jsme připravili, zaujme a pobaví," informoval ředitel knihovny Roman Kratochvíl.

Součástí večera bude letos navíc vyhlášení Čtenářské babičky roku. „Kritéria pro výběr čtenářské babičky byla jednoduchá. Hledali jsme babičku, která ráda a hodně čte svým vnoučatům, podporuje je ve čtení a ráda chodí do knihovny. No, a protože máme nadšených čtenářek spoustu, tak jsme nakonec vybrali dvě. Jednu za knihovnu na náměstí a jednu za pobočku u nádraží," popsala Dana Licková, zástupkyně ředitele knihovny.

Program žďárské Josefské noci začne šest hodin večer přednáškou cestovatele Romana Veselského o Srí Lance a Maledivách, pak přijde na řadu vyhlášení Čtenářské babičky. Na své si přijdou i milovníci zdravého životního stylu, dozvědí se něco o bylinkách, o nichž pohovoří bylinkářka, která se zabývá výrobou bylinných a ovocných čajů a sirupů, Valerie Pelikánová z Ostrova nad Oslavou. Děti určitě nadchne ukázka modelářských výtvorů ze žďárského Modelového království a v závěru večera vystoupí dívčí hudební duo AMaTer.


Program:
Josefská noc, pátek 17. března, Knihovna M. J. Sychry


18.00 Roman Veselský – Srí Lanka a Maledivy

20.00 Vyhlášení Čtenářské babičky

20.30 Valerie Pelikánová – Bylinky

20.30 Modelové království


22.00 Koncert skupiny AMaTer