„Pořídili jsme satelitní přijímač a nainstalovali televizi. K tomu jsme připravili i drobné občerstvení. Určitě to bylo lepší, než když sedí každý sám doma u televize, společné fandění má naprosto jinou atmosféru," popsal starosta Kadova Jiří Lausch.

Do bývalé kadovské školy přišli našim biatlonistům fandit muži i ženy. „Většinou to byli lidé mezi dvaceti a třiceti lety. Došly i některé manželské páry. A dokonce nás přišli podpořit i místní chalupáři," řekl Jiří Lausch.

Biatlon má v regionu díky republikovým i světovým závodům, které se každoročně konají v nedaleké novoměstské Vysočina Areně, velkou odezvu. V poslední době patří mezi sporty, na něž se rádi podívají i ti, kteří dříve sportovní pořady raději vynechávali. Pozvánku na společné fandění dostali Kadovští prostřednictvím hlášení místního rozhlasu. „Rádi bychom, kdyby se lidé zase naučili prožívat něco společně. Chceme je tímto způsobem také vtáhnout do dění v obci. Nechceme po nich jenom práci, budeme velmi rádi, když se dokážeme i společně pobavit," vyjádřil se kadovský starosta.

Druhé společné fandění plánují Kadovští na neděli 13. března. „Sejdeme se zase v jednu hodinu odpoledne. A společně podpoříme naše závodníky. Zváni jsou všichni, nejen místní, ale také chalupáři nebo náhodní návštěvníci," pozval sportovní fanoušky do bývalé kadovské školy starosta