„Někteří měli zaječí úmysly, jednalo se o tři hráče ze základní sestavy, takže by šlo o ztrátu," prozradil už vyřešené peripetie třebíčský trenér Libor Zelníček.

„Nic ještě není domluvené, ale měli bychom přivést minimálně jednoho hráče s ligovými zkušenostmi," řekl kouč Velkého Meziříčí Libor Smejkal.

Oba týmy se v minulé sezoně přesvědčily, že posílení bude nutností. Třebíči se jarní část MSFL vůbec nepovedla, což bylo jasným avízem, že takhle to dál nepůjde. „S tím, co máme teď, bychom také mohli skončit v roli Opavy B z minulé sezony," připomíná Zelníček epizodní působení rezervy slezského celku, který za celou sezonu získal nicotných osm bodů.

Velké Meziříčí si sice s předstihem zajistilo prvenství v divizi, ovšem předváděná hra na jaře tápala. „Co bychom v MSFL s tímhle dělali," prohlásil Smejkal během jara.

První pozitivní zprávou pro oba týmy před nadcházející sezonou je los. Pro oba z hlediska obtížnosti vcelku příznivý. Velké Meziříčí začíná doma s Líšní, pak jede na Zlín B a hostí HFK Olomouc.

Třebíč startuje venku se Slováckem B, následuje domácí premiéra s Vyškovem a utkání v Otrokovicích. „Důležitá bude především kvalita kádru, pak je jedno, na koho narazíte," mávne rukou Zelníček. Toho ale mrzí termín jediného derby Vysočiny. Velké Meziříčí přivítá HFK až na konci října. „To je velká škoda. Řekl bych z pohledu zákulisních věcí něco neodpustitelného. Dalo se využít euforie nováčka na začátku soutěže, kdy mohlo dorazit třeba osm stovek lidí. Takhle už může vyprchat a přijít standardní návštěva," myslí si Zelníček.

„Mohlo to být v pátém šestém kole, ale pokud budeme předvádět kvalitní fotbal a mít výsledky, tak lidi určitě přijdou i v říjnu," tvrdí Smejkal.

Oba trenéři mají za cíl také postup do 2. kola Poháru FAČR. Tam by totiž na ně čekali prvoligoví soupeři. Do Třebíče by přijela Jihlava, do Velkého Meziříčí Zbrojovka Brno. „Z minulých let víme, že tyhle týmy umíme potrápit," usmívá se Zelníček, jehož tým ale bude muset nejprve zdolat Starou Říši. „Nepříjemný soupeř, předloni jsme tam vyhráli až díky gólu ze závěru, hodně nás potrápil," uznává. Velkému Meziříčí bude chtít zase uzmout slavného soupeře lepší z dvojice Nová Ves, Bystřice. „Přivítat Zbrojovku u nás je pochopitelně prioritou," ujišťuje Smejkal.