Největší zastoupení mají tradičně vystavení králíci, holubi, ovce, kozy a drůbež – nejen různá plemena slepic, ale také krůty, perličky, křepelky, husy, kachny a pižmovky. Nechybí okrasné ptactvo, akvarijní rybky, terarijní zvířata či nutrie.

Součástí akce je speciální výstava sebritek. „Barevný ráz tohoto druhu slepic je definován jako smetanově bílý hnědě lemovaný. Poznají se podle toho, že kohouti nemají klasické kohoutí opeření a podobají se slepicím," popsala při jednom z minulých ročníků výstavy bohdalovská chovatelka Marie Ondráková.

Pomyslné brány kulturního domu a jeho okolí se otevřely již v pátek, a to pro školní třídy s doprovodem učitelů. „Ostatní široká veřejnost je pak zvána dnes, tedy v sobotu, až do 18 hodin, v neděli potom mezi 8. a 15. hodinou," informovala za pořadatele Iveta Prombergerová.

Zatímco dospělí mohou obdivovat vystavená zvířata, případně si je i zakoupit, pro malé návštěvníky jsou připraveny „Hrátky se zvířátky". Čekají na ně stanoviště týkající se chovu doma chovaných zvířat, zooterapie, jízda v kočáře taženém koníkem. V tělocvičně školy se uskuteční závody králičí hop a předvede se i ukázka práce ovčáckého psa. Přistaven bude též skákací hrad.

Drobné nákupy vyřídí příchozí na farmářském trhu. Také letos budou uděleny ceny Mistr Vysočiny, a to mladým a starším chovatelům zvlášť.