Dotaci na automatické zavlažování trávníku na Tržišti poskytl místním fotbalový svaz. Město však podle rozhodnutí zastupitelstva zároveň doplatí také dlouho plánované rozšíření hřiště.

„Zastupitelstvo na regeneraci a rozšíření hřiště uvolnilo zhruba 1,3 milionu korun," informoval starosta Radovan Necid. Jednat by se přitom mělo nejenom o umělé zavlažování, ale také o odstranění škváry a následné pokrytí plochy travnatým kobercem.

Díky, ale…

„Díky dotaci Zelený trávník 2014 se po dlouhé době udělalo něco pro místní fotbalisty. Město se podle požadavků dotace musí finančně podílet na dvaceti procentech veškerých úprav, zbytek pokryjí dotace od svazu. Určitě bychom uvítali, kdyby město přispělo větší částkou a mohlo by se tak vyměnit celé travnaté hřiště za nové. Hlavní ale je, že se konečně zruší škvára a bude se trénovat i vedle hřiště," uvedl fotbalový trenér Libor Smejkal.

Na novinku se mohou těšit také obyvatelé sídliště v Čechových sadech. Tam ještě letos vznikne nový sportovní areál. „Budou tam dvě víceúčelová hřiště na příklad pro tenis, házenou, malý fotbal či nohejbal, dále dvě hřiště na plážový volejbal, která se dají propojit v plochu pro plážový fotbal. Chybět nebude ani osvětlení a tribuna pro diváky," popsal projekt starosta Necid.

Areál bude volně přístupný veřejnosti, nejvíce jej však budou využívat děti ze základní školy, která se v jeho blízkosti nachází. Zároveň bude navazovat na budoucí park u domova pro seniory. „Jde o společnou akci města a kraje, jejímž cílem je vytvořit prostor, kde by se mohly ve volném čase setkávat všechny generace," sdělil Necid. Na stavbu areálu uvolnili zastupitelé 3,2 milionu korun, jedním milionem má přispět i kraj.