„Bylo to přímo úchvatné. Milostný příběh jsem sledovala s otevřenou pusou. Hudba, hlavně operní zpěv, vše velice umocňovala. Tleskala jsem jak šílená a na tento zážitek jen tak nezapomenu," pověděla po zhlédnutí „Něžného bagru" Pavlína Stehlíková ze Žďáru nad Sázavou.

Autorem myšlenky je šedesátiletý Dominique Boivin. „Nikdy jsem tu nebyl. Přivezli jsme bagr na náměstí, trénovali, čekal jsem a doufal, že tu budou nějací diváci. A oni pomalu a postupně přicházeli a bylo to fantastické," pochválil přihlížející Boivin.

Fyzicky náročný výkon předvedl elegantní tanečník Philippe Priasso. A jak se po vystoupení cítil? „Lehký," usmál se sympatický šestapadesátník. „Během představení pociťuji jistý tlak, vše musí být naprosto přesné. Navíc mám zodpovědnost vůči lidem, kteří se přišli podívat, nesmím dát najevo žádnou slabost. A publikum bylo opravdu vřelé," dodal Priasso.

Vystoupení si umělci zopakují ještě v pátek v 19.30 hodin v areálu zámku Kinských, kde program festivalu od 14 hodin pokračuje.