Pracovní neschopnost vystavenou ošetřujícím lékařem ukončil minulý týden. Podle svých slov plánoval, že se tak stane až na přelomu tohoto roku. „Závěry rehabilitace byly ovšem ve všech ohledech natolik příznivé, že jsem si troufl jít do zaměstnání dříve, než jsem původně předpokládal. Lékaři z brněnské odborné polikliniky, kam jsem dojížděl, nemají výhrady ani k mému fyzickému stavu," vyjádřil se velkomeziříčský starosta. „Nemám žádná zdravotní omezení, kromě toho, že se unavím rychleji než před onemocněním," podotkl dále Necid.

Šéfa radnice druhého největšího města žďárského okresu postihla na sklonku září cévní mozková příhoda. Z nemocničního zařízení byl do domácího ošetřování propuštěn první říjnový týden. V Brně pak absolvoval několikatýdenní intenzivní logopedickou rehabilitaci, protože měl poškozenou schopnost mluvit.

„Ještě dnes samozřejmě hledám občas slova či jejich správné tvary. Tento handicap ale postupně ustupuje. Snažím se, aby o něm všichni věděli a byli tak v tomto směru ke mně ještě nějaký čas trpělivější," nechal se slyšet Radovan Necid. Jak zároveň poznamenal, přehled o dění ve městě v průběhu nemoci a následné rekonvalescence příliš neztratil. S kolegy z radnice byl totiž denně v telefonickém kontaktu a zabýval se také radniční elektronickou poštou. „Nejsem a nebudu zpočátku v práci deset hodin denně jako předtím. Chci ale co nejrychleji zase proniknout zpět do chodu úřadu," dodal Necid.