„Chceme zlepšit hygienickou úroveň šaten, aby co nejvíce vyhovovaly uživatelům. Rekonstrukce fotbalových tribun a chystaná vestavba odpovídá aktuálnímu standardu a je koncepčním krokem k budoucímu rozvoji celého sportovního areálu," řekl místostarosta Žďáru nad Sázavou Josef Klement.

Žďárská radnice chce vybudování nových šaten, sociálního zařízení a dalších s tím spojených stavebních úprav fotbalových tribun podpořit dotací z ministerstva školství. „Žádost o dotaci jsme již podali. Podle předběžného rozpočtu na projekt počítáme s padesáti miliony korun bez daně, ale myslíme si, že bychom se soutěží mohli dostat níž. V rozpočtu na příští rok jsme alokovali 22 milionů. Další rok pak máme v požadavcích dvacet až třicet milionů a přidělená dotace by nám při financování výrazně pomohla," řekl Klement.

Žďárští fotbalisté se těší, že se konečně dočkají šaten odpovídajících standardům 21. století. „Jsme samozřejmě rádi, že na to město vyčlenilo peníze a začne se stavět," poznamenal sekretář FC Žďas Žďár nad Sázavou Pavel Vašek.

Fotbalisté a tenisté budu mít brzy nové šatny. Tenisté si ale na novou tenisovou halu s celoročním provozem budou muset počkat. „Čekáme na změnu územního plánu, protože tenisová hala je nakreslená v místě, kde podle dnešního územního plánu mohou být pouze dopravní stavby. V územním plánu bude proto třeba nejdříve změnit začlenění pozemku," připomněl žďárský starosta Zdeněk Navrátil s tím, že město s obnovou sportovní zóny na Bouchalkách hodlá postupovat v etapách.

„Tenisová hala je zatím z hlediska investičních možností města nerealizovatelná. Musíme také počítat s dotačním neúspěchem, protože dotace ministerstva školství je teď jedinou možností na výstavbu zázemí pro sportovce, bude tam stoprocentně velký přetlak zájemců," sdělil Navrátil.

„Víme, že s halou se v první etapě výstavby nepočítá, neboť vše je otázkou peněz. Tenisový oddíl čítá zhruba 60 dětí a 15 dospělých. Fakt, že se děti o tenis zajímají, je pro nás hnacím motorem. Navíc těch úplně nejmenších neustále přibývá," řekl předseda tenisového klubu TJ Žďár nad Sázavou Leoš Chalupa. Tenisté v zimně trénují ve sportovní hale na Bouchalkách a také jezdí i do Bystřice, Poličky, Hlinska, Havlíčkova Brodu či Jihlavy.