Případný příspěvek na zateplení školky poskytne Státní fond životního prostředí (SFŽP). „Předpokládaná dotace by mohla tvořit přibližně 2,2 milionu korun," informoval starosta Zdeněk Navrátil. „Může se samozřejmě stát, že některé stavební výdaje označí Fond za nezpůsobilé a dotace bude nižší," řekl starosta Navrátil. Jak doplnil, jde o takzvanou rychloobrátkovou výzvu ze SFŽP.

„Při čerpání dotací z Evropské unie se do roku 2015 musejí proinvestovat prostředky z plánovacího období 2007-2013, k tomu se přidávají ještě dva roky na realizaci. Státní fond životního prostředí se snaží vyčerpat co nejvíce, což pro nás znamená, že pokud nám dotaci přislíbí, musíme stavbu realizovat ještě letos, a to do konce října," uvedl Zdeněk Navrátil. Radnice proto také už začala chystat výběrové řízení na dodavatele stavby. „Jakmile dostaneme zprávu, že jsme byli se žádostí úspěšní, tak budeme na akci připraveni. Rádi bychom všechny práce stihli během letních prázdnin, kdy je ve školkách omezený provoz," řekl Navrátil.

Podle starosty zhodnotila zamýšlené úpravy mateřské školy komise rozvoje i pracovní skupina architektonického dohledu. „Věc prošla odbornou diskusí, myslíme si, že záměr je zdařilý," poznamenal Zdeněk Navrátil. Návrh rekonstrukce Vysočánku počítá s tím, že i po úpravách tam zůstane zachována současná barevnost s převládající bílou barvou. „Proto jsme tento záměr nezpracovali v anketě, roli sehrál i nedostatek času," vysvětlil Navrátil.