„Měli bychom se sejít 24. září a vzájemně si udělat představu, co kdo může nabídnout, abychom si v nabídce nelezli do zelí. Předběžně to ale vypadá tak, že bychom nebudovali přímo singltreky, které už mají v Novém Městě, ale spíše bych to nazval rekreační lesní stezkou pro rodiny s dětmi, nejlépe v lese Ochoza. Start a zázemí by bylo v Centru zelených vědomostí," uvedl bystřický starosta Karel Pačiska.

Bystřičtí původně zvažovali myšlenku vybudovat singltreky v lesích v okolí místní části Karasín. S tím by však byla spojena i nutnost základny s možností zapůjčení bicyklů, dalších potřeb a podobně. Navíc Karasín je na kopci, což podle bystřické radnice pro nástupní stanici není úplně ideální, a stezky by rovněž mohly působit problém při těžbě dřeva.

„Uvažovali jsme i o lokalitě Valcha, kudy vede turistická značka ke zříceninám hradů Aueršperk a Zubštejn, ale i tam by se musela postavit nějaká základna. Uvidíme, na čem se domluvíme při schůzce a z toho pak budeme vycházet," dodal starosta.

Stále otevřená zůstává také možnost vybudování zajištěné stezky ve skalách – feraty, která by mohla vzniknout v okolí přehrady ve Víru, a rovněž okruh určený pro tělesně handicapované návštěvníky a pro rodiče s kočárky.