„K tomuto rozhodnutí jsem dospěl po zralé úvaze. Hlavním důvodem k tomu je časová neslučitelnost funkcí, které v současnosti zastávám. Často se překrývají termíny schůzí senátorů a zasedání zastupitelů v Meziříčí a na kraji," vysvětlil senátor Bradáč. Poděkoval také svým současným i minulým kolegům za spolupráci ve velkemeziříčském zastupitelstvu. „Chci vyjádřit vděčnost také pracovníkům města a magistrátu," prohlásil Bradáč, který byl členem městského zastupitelstva nepřetržitě dvacet dva let.

Do rukou starosty Velkého Meziříčí Radovana Necida předal svůj rezignační dopis. Ten jeho rozhodnutí vzal na vědomí. „Pro město za všechny ty roky udělal v zastupitelstvu spoustu práce. Doufám, že na toto období bude vzpomínat v dobrém," sdělil Necid.

Uvolněné místo nezůstane dlouho prázdné. „Nástupce Františka Bradáče nominuje zastupitelský klub křesťanských demokratů. Měl by jím být první náhradník Stanislav Rosa. Tato změna se vyřeší 14. prosince, kdy budeme mít příští jednání zastupitelstva," dodal starosta Necid (ODS). Právě tento den by tedy Stanislav Rosa měl složit slib a ujmout se své funkce.

Tři a padesátiletý Rosa pracuje jako stavební technik. Na kandidátní listině KDU-ČSL byl umístěný už na druhém místě, ale kvůli preferenčním hlasům se v ní propadl a vstup do zastupitelstva mu těsně unikl. Jako první náhradník své strany tak má na tuto pozici nyní nárok.

František Bradáč se stal členem KDU-ČSL v roce 1990. Dostal se i do Krajského výboru strany na Vysočině i do její Celostátní konference. O čtyři roky později vstoupil do komunální politiky, když byl zvolen do zastupitelstva Velkého Meziříčí, ve kterém od té doby působil nepřetržitě až do současnosti. Po třech letech ve funkci místostarosty ho zastupitelé města v roce 1997 zvolili starostou. Tuto pozici vykonával dalších třináct let. V roce 2008 byl navíc zvolen do zastupitelstva Kraje Vysočina. Tuto funkci letos podruhé obhájil.

V roce 2014 ho lidé zvolili senátorem za obvod Žďár nad Sázavou, kde ve druhém kole porazil tehdejší starostku Žďáru Dagmar Zvěřinovou. Je ženatý a má čtyři děti.