Cesta z Nového Města směrem na Zubří bude uzavřena až do 23. září. Rekonstrukce je rozdělena do tří etap. První část oprav se odehraje na komunikaci mezi Novým Městem a Zubřím, poté bude uzavřena silnice od Vojtěchova ke Skalskému dvoru. Naposledy se stavební firma zaměří na úsek mezi obcemi Zubří a Vojtěchov. „Je dobře, že se to konečně udělá. Jde o jednu z posledních neopravených silnic v okolí," dodal novoměstský starosta Michal Šmarda.

Znemožněno je nyní řidičům také odbočení z Palackého náměstí na náměstí Vratislavovo. U budovy bývalé polikliniky je totiž opravován zpomalovací práh. „Ten se propadá, je potřeba ho dát do pořádku," podotkl Michal Šmarda. Důvodem pro rekonstrukci zpomalovacího prahu je instalace dešťového žlabu a opětovné předláždění. Řidiči mířící na Vratislavovo náměstí musí použít objížďku vedoucí přes ulice Žďárská, Tyršova a Školní. Samotné Vratislavovo náměstí je průjezdné. Stavební akce potrvá do pátku 31. června.

O něco delší, tentokrát ale pouze částečná uzavírka, je na silnici druhé třídy číslo 354 v Křičkově ulici. Až do 2. srpna je kvůl lokálním opravám tato komunikace zjednosměrněna. Ve směru od Maršovic mohou vozidla do centra města projíždět bez omezení, z opačné strany je provoz veden ulicemi Soškova a Nezvalova. Vjezd na parkoviště supermarketu Lidl je omezen.

Tato uzavírka ale podle slov novoměstského místostarosty paradoxně dopravní situaci v dané lokalitě poněkud zklidnila. „Mnohem lepší stav je nyní na poměrně nebezpečné křižovatce u ulic Masarykova, Křičkova a Soškova. Docházelo tam k nebezpečným situacím při odbočování od centra města směrem k Lidlu a k Maršovicícm. To teď není možné, řidiči musí jet na ulici Soškovu směrem na Pohledec a odtamtud pak přes koleje na ulici Nezvalovu," popsal Michal Šmarda. Kromě stávajících uzavírek čeká řidiče ještě další dopravní omezení. „Nejdůležitější pro Nové Město je dlouho odkládaná rekonstrukce komunikace vedoucí od Běliska po rybník Koupaliště. Ta začne hned na začátku srpna," vysvětlil Michal Šmarda.