Jen několik málo desítek sekund se ve vzduchu při opakovaných pokusech o vzlet udržel drak Křemílek dvanáctileté Petr Kratochvílové. „Málo fouká, nebo mu je zima,“ smála se školačka, která vlastnoručně namalovala oblíbenou pohádkovou postavu na dědou doma vyrobenou kostru. „Jsme moc těžcí v tak slabém větru,“ zhodnotil neúspěch konstruktér děda.

Vysoko nad zemí se naopak třepotal igelitový drak čtrnáctiletého Jana Drobného. „Po nezdaru s vlastnoruční výrobou papírové hvězdice jsme koupili na tržnici čínského dráčka za dvě stovky a plachtíme,“ přiznal úspěšný letec.

Houbaření v okolí Vojnova Městce.
Už rostou. Vysočina se stává rájem pro všechny houbaře

Velkomeziříčská drakiáda na Fajtově kopci byla soutěžní. Pořadatelé ve třech kategoriích vybírali vítěze. Hodnotila se originalita vyrobeného draka, ale také jeho letové vlastnosti. Plusem bylo, když se děti na výrobě vlastnoručně podílely.

Již dvacátý třetí ročník velkomeziříčské drakiády uspořádali v neděli 24. září na Fajtově kopci podnikatelé města, DÓZA – středisko volného času Velké Meziříčí, za finanční podpory města Velké Meziříčí.