Do akce se zapojili policisté dopravní, pořádkové a cizinecké policie. Vedle kontroly dodržování rychlosti měli za úkol sledovat mimo jiné používání bezpečnostních pásů a dětských zádržných systémů. Při kontrolách se zaměřovali především na úseky silnic, kde dochází nejčastěji k dopravním nehodám.

V Kraji Vysočina policisté zkontrolovali celkem 879 vozidel a zjistili 205 přestupků, z nichž 198 vyřídili na místě uložením blokové pokuty. Dalších sedm jich oznámili k vyřízení do správního řízení. Nejvyšší počet zjištěných přestupků, a to 143, se týkal porušení nejvyšší povolené rychlosti, 140 jich policisté vyřešili v blokovém řízení a tři přestupky oznámili k vyřízení do správního řízení.

Policisté v rámci dopravně bezpečnostní akce zjistili jednoho opilého řidiče, který měl v dechu více než jedno promile alkoholu. Dále také jeden přestupek, kterého se dopustil cyklista, a jeden přestupek má na svědomí motocyklista.

Policisté se v rámci týdenní akce zaměřovali také na technický stav vozidel. Při kontrolách zjistili, že devět řidičů vyjelo na silnice s vozidlem, které nebylo v dobrém technickém stavu. Tři řidiči neměli vylepenou dálniční známku, i když jeli na zpoplatněném úseku dálnice.

S dalšími kontrolami musí všichni účastníci silničního provozu na Vysočině počítat také koncem tohoto týdne a začátkem září. Akce budou souviset s koncem prázdnin a příjezdem většího počtu motoristů z dovolených.