„V tuto chvíli se nám konečně podařilo na dostavbu cyklostezky získat všechny potřebné pozemky," sdělil starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda.

Po prodloužení cyklostezky, která slouží nejen cyklistům, ale také chodcům, Novoměšťané už dávno volali. Daná lokalita je nejvíce zatížena v době konání mezinárodních a republikových závodů a cyklostezka je v době uzavření ostatních přístupů na závodiště jedinou trasou pro pěší, kterou se dostanou do sportovního areálu.

Chodník vedoucí podél sídla společnosti Medin je v současné době příliš úzký. Zanedlouho by ale mohl splňovat veškeré parametry, které má mít cyklostezka. „Nyní nám už jen zbývá pouze podat si žádost o dotaci. Doufáme, že nám se stavbou pomůže Státní fond dopravní infrastruktury," podotkl Michal Šmarda.

Stávající dvousetmetrový chodník slibuje město rozšířit v letošním, nejpozději pak v příštím roce. Zamezí tak nepříjemným situacím, do nichž se chodci a cyklisté dostávali tím, že z široké cyklostezky přešli či přejeli na úzký chodník. „Není to právě bezpečné," dodal starosta.⋌(hel)