Pravá část ve směru na Brno prochází v těchto dnech kompletní opravou silničního svršku, izolace, zábradlí, odvodňovacího žlabu i potrubí, hotovo by mělo být do 24. června.

„V opravovaném úseku D1 jsme zatím nezaznamenali žádné dopravní komplikace. Řidiči musejí počítat s kolonami. Dopravcům a řidičům kamionů, kteří využívají dálnici D1 především jako tranzitní komunikaci, doporučujeme, aby se pokusili naplánovat po dobu uzavírky poloviny mostu své trasy po jiných komunikacích a vyhnuli se tak případným problémům a zdržením při své cestě,“ informovala krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

-------------

Necid: Důsledky uzavírky mostu pociťujeme

Velké Meziříčí „Přesun autem po městě, který mi obvykle trvá kolem třiceti vteřin, mi ve středu zabral deset minut,“ řekl včera starosta Velkého Meziříčí Radovan Necid. Na dálničním mostě Vysočina nad Meziříčím je uzavřena kvůli opravě pravá část přemostění. Podle Necidových slov jsou pak chvíle, kdy ve městě řidiči skutečně trpí. Jak uvedl, stačí, aby se provoz jen trochu zbrzdil a řidiči už sjíždí z dálničního tělesa.

„Myslí si, že průjezdem přes Velké Meziříčí ušetří čas. Opak je pravdou, navíc se zdrží na semaforech,“ pokračoval starosta Necid. Ten vysledoval, že nejhorší situace nastává ve středu, kdy se mění značení pruhů od neděle do středy se jezdí ve dvou pruzích ve směru na Prahu a v jednom v opačném směru, od středy do neděle jsou postaveny dva pruhy na Brno, a poté ještě v pátek.

Na plynulost provozu na D1 dohlíží policisté z Dálničního oddělení Velký Beranov. Navázána byla spolupráce i s městskou policií. „V případě komplikací ve městě bude zpráva předána dopravnímu informačnímu centru a objeví se na tabulích na dálnici,“ řekla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.