„Stěžovali si mimo jiné také školáci, kteří si písek na obuvi odnášeli do školy, tak jsme se rozhodli mlatové chodníky udělat znovu. Hotovy jsou už zálivy na lavičky a další mobiliář i oddělení jednotlivých mlatových povrchů. A jsou už prakticky hotové i podkladní vrstvy. Na ně pak přijde ještě finální mlatový povrch,“ popsal postup prací v horní části Vratislavova náměstí starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda.

„Došlo ke změně podloží mlatových chodníků, nyní je tam štěrk, který zajistí větší odvodnění celé plochy. Nejvíce frekventovaná místa byla navíc vydlážděna žulovou dlažbou. A na chodníku s nejvyšším spádem přibyl příčný rošt, aby lépe odváděl vodu,“ doplnil informaci místostarosta Stanislav Marek.

Dělníci, které nyní mohou místní i návštěvníci denně vidět v centru města, ještě po nějaký čas náměstí neopustí. Přestože už je mnohé hotovo, některé práce je teprve čekají. „Ukončení stavby předpokládáme v polovině srpna,“ podotkl Stanislav Marek.

„Muzeum na kolejích‟ - Legiovlak je unikátní replika ešalonu československých legionářů z let 1918-1920. (Na snímku při zastávce v Jihlavě v r. 2015).
Ve Žďáře zastaví Legiovlak, zájemcům přiblíží život legionářů