Při nehodě se nikdo nezranil. „Na místo vyjeli pomoci žďárští profesionální hasiči. Vyprostili auto vysokotlakými vaky a za použití přejezdových můstků. Zásah byl velmi rychlý – necelou půlhodinu po tom, co lidé nehodu ohlásili na tísňovou linku, již hasiči místo události předali strážníkům městské policie k zajištění," popsala Petra Musilová, mluvčí Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina.

Odstavná plocha se na Libušíně propadla patrně kvůli podzemní dutině z doby, kdy se sídliště stavělo. Díra měla podle odhadu přivolaných pracovníků komunálního odboru průměr asi sedmdesát centimetrů, hluboká byla skoro metr. „Byla tam zřejmě stará roura či dutina. Žádné sítě pod tím místem uložené nejsou, to jsme prověřovali, takže nehodu nemohla způsobit třeba závada na kanalizaci nebo jiném podzemním vedení. Nejpravděpodobnější je, že se zhroutila nějaká ‚zapomenutá' kaverna z dřívějška, která zůstala pod povrchem při budování sídliště. Vozovka už zřejmě překonala svou životnost, má nižší únosnost, a propadla se," vysvětlil Miloslav Dvořák, zástupce vedoucího městského odboru komunálních služeb.

Díra v silnici je teď zasypaná štěrkem a místo je ohraničené barevnou páskou, chybí mu jen asfaltová „záplata". Parkoviště má být zcela zprovozněné během asi deseti dní. „Na asfaltování je vše připraveno, silnici chceme opravit tak rychle, jak to bude možné, abychom dlouho neblokovali parkovací místa. Počítáme, že to bude nejpozději do čtrnácti dní hotové," vysvětlil Dvořák.

Kolik bude oprava stát, se ještě neví; podle Dvořákova odhadu mohou být náklady zhruba patnáctitisícové.