Provoz na dálnici byl podle Čírtkové v noci slabý. "Na objízdných trasách se nedělo nic mimořádného, nemuseli jsme řešit žádnou dopravní nehodu," řekla. Po uzavření pravého pásu dálnice policisté od sobotního večera odkláněli dopravu na objízdnou trasu přes Velkou Bíteš a po silnici II/602 souběžnou s dálnicí. Ve směru z Brna do Prahy zůstala doprava na dálnici, ale auta jela jen v jednom jízdním pruhu.

Stavbaři v noci osazovali čtyři nosníky nového nadjezdu na 164,5 kilometru dálnice. "Všechno jsme zvládli a dopravu jsme pouštěli na čas," řekl Jan Rýdl, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Nejvíc času pracovníkům v noci zabralo usazení jeřábu, což podle mluvčího ale není nic mimořádného. "Potom ta práce proběhla relativně snadno," řekl.

Stavební práce na D1 mezi Velkou Bíteši a Devíti kříži začaly loni v dubnu. Stavbaři už dokončili opravy pravého jízdního pásu. Celý tento opravovaný úsek by měl být hotov letos na podzim. Za opravy 5,4 kilometru dálnice ŘSD zaplatí 685 milionů korun bez DPH. Stavbu provádí sdružení firem Alpine Bau Cz, OHL ŽS a Eurovia CS.