Mezi Velkým Meziříčím a Měřínem už stavbaři opravili pravý jízdní pás směrem na Brno, letos opraví pás na Prahu. Stavbaři budou o víkendu nejdříve provádět přípravné práce, jako je pokládka vodorovného dopravního značení a instalace provizorních svodidel.

Čtěte také: Šestidílný kurz lidového řezbářství pokračoval v ekocentru Chaloupky ve Velkém Meziříčí. Lidé se při něm učí umělecky opracovávat dřevo a vyrábět drobné ozdoby, tentokrát brože a spony do vlasů

Omezení v dopravě začnou v tomto úseku D1 platit od sobotních sedmi hodin ráno. Nejdříve se dotknou směru na Brno, kde budou auta jezdit v jednom jízdním pruhu. Směrem na Prahu bude doprava omezována v sobotu od 19 hodin. Od pondělního odpoledne bude pás na Prahu zcela uzavřen a auta budou jezdit v obou směrech ve dvou zúžených pomocných pruzích v druhém pásu dálnice, a to až do září.

Na D1 na Vysočině už stavební dělníci po zimní přestávce obnovili práce na opravách dvou dálničních úseků, a to mezi Jihlavou na 112. kilometru a Velkým Beranovem na 119. kilometru a mezi exity 162 Velká Bíteš a 168 Devět křížů. V nejbližších dnech by stavbaři měli na území kraje zahájit práce na nově modernizovaném úseku mezi Velkým Meziříčím-východ a Lhotkou. V průběhu jara přibude na D1 v Kraji Vysočina zřejmě i další rozestavěný úsek, který bude mezi Hořicemi a Koberovicemi.

Opravy D1 mezi Měřínem a Velkým Meziříčím budou stát miliardu korun. Provádí je sdružení firem Eurovia CS a Strabag. Modernizace těchto 7,2 kilometru dálnice začala v září 2015.